Thursday, September 10, 2020

SENARAI TERKINI ZONE MERAH COVID19 MALAYSIA ( 9 SEPT 2020)


#COVID19MALAYSIA

Pertambahan 2 zon merah iaitu daerah Tawau dan daerah Kota Setar dengan peningkatan kepada 42 kes masing-masing.

Daerah Lahad Datu kekal sebagai zon merah dengan kes kekal sebanyak 87 kes.Kelantan, Terengganu, Labuan, KL/Putrajaya, Perak, Negeri Sembilan dan Johor kekal dengan zon hijau.






 

Thursday, September 3, 2020

PROMOSI HOTEL SUNGAI PETANI (SASTRIA HOTEL)

 















MERDEKA !
MERDEKA !
MERDEKA !

Sempena sambutan hari Merdeka yang ke-63 & Hari Malaysia yang ke-57, Kami berbesar hati untuk tawarkan diskaun kepada semua Warganegara Malaysia !

Harga bilik yang tertera pada setiap gambar hanya valid bermula 23 Ogos 2020 hingga 16 September 2020 SAHAJA.
Tawaran harga ini tidak valid untuk tempahan online melalui mana-mana agen website online, hanya untuk Walk-in, Call & WhatsApp sahaja.

untuk tempahan boleh hubungi kami ditalian dibawah :-

Tel : 04 4246744
WhatsApp : www.wasap.my/60108398839/BilikPromoMerdeka

#Hotelbajetsungaipetani #Hotelbudgetutara #Penginapansungaipetani #Staysafe
















Tuesday, September 1, 2020

Covid19 Malaysia : New Normal

 




Hampir 6 bulan kita rakyat Malaysia hidup bersama-sama dengan virus Covid19 yang mula dikesan hujung tahun 2019. Kita perlahan-lahan mula mengamalkan New Normal yang digariskan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia.

Tahun 2020, tahun yang struggle bagi semua lapisan masyarakat. Oleh itu, untuk memastikan tahun seterusnya kita bebas dari virus ni maka sama-samalah berganding bahu dengan KKM untuk cegah virus ini. Sementara Vaksin dicipta, kita hanya perlu mengamalkan SOP dengan betul-betul. Semua orang dalam setiap lapisan kena ambik peranan. Kita memang tidak dapat halang virus ini tapi kita boleh CEGAH dari dijangkiti. STANDARD OPERATION PROSEDUR (SOP), nampak macam remeh tapi sangat PENTING.

Kedudukan terkini Malaysia ( 1 September 2020 )

STAY SAFE

Monday, March 16, 2020

Senarai Pasar Malam Sekitar Sg Petani

Image sekadar hiasan


Senarai Pasar Malam Sekitar Sg Petani

AHAD

Bandar Puteri Jaya
Lembah Bujang
Taman Keladi
Bedong
Bandar Laguna Merbok


ISNIN

Sungai Layar
Taman Arked
Amanjaya Zon Anggerik
Bandar Baru Sg Lalang


SELASA

Taman Ria Jaya
Bandar Seri Astana
Bedong
Tikam Batu
Taman Delima


RABU

Sungai Lalang
Bandar Puteri Jaya
Taman Semarak
Taman Kelisa Ria
Lembah Bujang Fasa 5


KHAMIS

Taman Keladi
Taman Arked
Amanjaya Zon Anggerik
Bandar Baru Sg Lalang
Taman Ria Jaya
Kota Kuala Muda


JUMAAT

Sungai Layar
Bandar Seri Astana
Taman Kempas
Kota Kuala Muda Kg Tsunami


SABTU

Taman Ria Jaya
Taman Semarak
Taman Kelisa Ria
Bandar Baru Sg Lalang
Sg Lalang berhampiran Jalan Utama
Tikam Batu

Saturday, March 14, 2020

Wednesday, February 5, 2020

PULAU TELUR, YAN KEDAH


Pulau Telur, Yan. Pulau ni terletak tengah-tengah antara Pulau Songsong dengan Pulau Bidan.

Setakat ini masih tiada sebarang penginapan yang disediakan, sesuai untuk aktiviti camping dan picnic
.









sumber image
FB Shubhi
FB Zamzani

Wednesday, January 29, 2020

PULAU SONG SONG, YAN KEDAH

PULAU SONGSONG; KHAZANAH BERNILAI DIPINGGIR JELAPANG
Pulau Sonsong terletak didaerah Yan,Kedah. terdapat pulau-pulau kecil lain disekitarnya seperti pulau bidan, pulau telur dan pulau bunting.
Saksikan video yang memaparkan kepelbagaian Biodiversiti di pulau ini. Bagaimana pendapat anda jika ia dijadikan Taman Laut agar khazahnya akan terus terpulihara.




Note : Jaga kebersihan bila dah jejak kaki dekat pulau ye, kalau bukan manusia yang nak pelihara Alam sekitar, Siapa lagi? terapkan kesedaran sivik dalam diri masing-masing jika mahu negara setaraf dengan negara maju lain :)

Thursday, January 16, 2020

GAMAT PANTAI MERDEKA ( BALL SEA CUCUMBER )








Orang Kuala Muda tau dak dekat Pantai Merdeka pun ada gamat? Gamat jenis bola ( Ball Sea Cucumber)
Bukan langkawi saja yang ada gamat.

Tapi gamat ni dah makin berkurang sebab ada pihak ketiga yang ambik senyap-senyap dalam kuantiti banyak utk dijual ke luar negara 🤷
.
Harian Metro : Berita Ball Sea Cucumber

.

#Pantaimerdeka #Hotelsungaipetani #Hotelkualamuda #Penginapansungaipetani #Visitmalaysia2020 #VM2020

Monday, November 25, 2019

HANGPA NAK MAI SUNGAI PETANI KA??
Time cuti sekolah ni kalau nak mai SUNGAI PETANI,KEDAH kena la booking dulu. Nak booking hotel jangan tengok harga ja kalau boleh baca dulu review di Booking.Com/Agoda/Tripadvisor/Traveloka dan lain-lain lagi. Pastikan Bilik hotel tu sesuai dengan kehendak kita. Kalau yang muslim pastikan bilik ada space untuk solat dan lagi bagus jika hotel tu boleh sediakan sejadah. Paip dalam toilet juga pastikan yang two way senang nak ambil wudhuk. Tak perlu la ambil wudhuk di sinki. 
WAJIB KENA BOOKING Sastria Hotel Sungai Petani SEKARANG dengan menghubungi talian seperti dibawah :-
Tel : *04-424 6744* ( Call )
Hp : www.wasap.my/60108398839
Email : sastriahotel@gmail.com
website : www.sastriahotel.com.my
Facebook : 
https://www.facebook.com/sastriahotel/

Thursday, October 31, 2019

GEOTAPAK : Taman Eko Rimba Titi Hayun




• 3 km dari Pekan Yan
• 40 km dari Bandaraya Alor Setar
• Terletak di dalam Hutan Simpan Gunung Jerai
• Hutan Dipterokarpa Pamah
• Kemasukan adalah PERCUMA
• Dibuka dari 7.00 pagi hingga 6.00 petang






Kemudahan rekreasi untuk pengunjung ialah chalet, gerai makanan, tempat letak kenderaan, wakaf, surau, dewan terbuka, chalet, asrama dan tandas. Terdapat denai hutan dan air terjun.