Tuesday, November 11, 2014

GUNUNG JERAIAssalamualaikum semua. Alhamdullilah,kembali lagi dengan menulis tentang destinasi pilihan di Sungai Petani,Kedah. Hari ini,destinasi yang akan diperkenalkan adalah Gunung Jerai.

Gunung Jerai atau dikenali sebagai Puncak Kedah merupakan sebuah gunung yang sangat terkenal di Kedah. Gunung Jerai berada di antara sempadan daerah Kuala Muda dan Yan. Gunung Jerai setinggi 2,107 meter. dan 12 km jarak untuk mendaki.

Apabila sampai saja di puncak Gunung Jerai, alamak! Sejuk la pulak. Dinasihatkan,sila bawak atau pakai baju sejuk. Malah,bila kita berada dia atas gunung,

Apabila kita mendaki Gunung Jerai , seeloknya menjaga adab sopan dan tutur kata. Rasanya,jika ingin mendaki Gunung Jerai, seeloknya lebih dari 2 orang. Kadang-kadang tempat macam ini,agak menakutkan sikit jika berseorangan.

Selalunya, pendaki akan membawa backpacking kerana lebih mudah. Backpacking tidak perlulah terlalu berat. Bawalah barang keperluan saja seperti baju sejuk , lampu suluh , peti kecil kecemasan , makanan (selalunya maggi) dan sebagainya.

Sebenarnya, banyak lagi tempak menarik di Gunung Jerai seperti Batu Kapal , Gua Naga , Kolam Bunian dan sebagainya.

Akhir Sekali ucapan tahniah buat En.Khairul dan kawan-kawan kerana berjaya menghabis program biz dan coaching mentoring anjuran PKNK selama 8 Bulan dan majlis graduasi pada 6,7 dan 8 Nov. 14. Sebahagian gambar di bawah adalah pemandangan gunung jerai dan gambar graduasi usahawan-usahawan PKNK.Cantiknya bunga

Sebenarnya, boleh saja buat majlis dekat Gunung Jerai ini.

                                                            tenaga pengajar dan pengurus

Makan dulu (Lapar~~~)
Tangkap gambar dulu sebagai kenangan

                                                                      Riadah pagi
Happy^^


Kenangan bermalam di Gunung Jerai

Charlie Angel

No comments: