Monday, December 25, 2017

CARI MAKAN DI SUNGAI PETANI (PART 3)


#MR Steak House
No. 22, Ground Floor, Persiaran BLM 1/7, Bandar Laguna Merbok, 08000 Sungai Petani, Kedah




Mr. Steak House merupakan makanan barat yang sedap dan berpatutan harganya. Terdapat pelbagai lagi menu yang mnarik yang boleh didapati di sini. Raikan orang tersayang anda di Mr Steak House! Kami menyediakan hidangan barat yang LAZAT dan MURAH. Pasti akan menepati citarasa anda dan keluarga.



SUMBER: https://www.facebook.com/mrsteakhousesungaipetani/





#D'madinah Conner Laguna Merbok
No 21, Jalan Bndr Laguna Merbok 1/1, Bandar Laguna Merbok, 08000, Sungai Petani Kedah


Cuti-cuti sekolah ni jom bawa keluarga makan dekat D'MADINAH CORNER! Harga semua murah & berbaloi.😘 Bawa ramai-ramai pun takde masalah! Buka dari 4.30 petang hingga jam 11.30 malam tau!
Dapatkan juga set talam keluarga tanpa perlu pening kepala nk pilih menu yg sesui untuk makan bersama keluarga tersayang.❤️Set talam ini dilengkapi dgn chicken chop, lamb chop, roti bakar telur berdeney, mushroom sup, roti bakar garlic, jejari ayam, cheezy wedges, kentang goreng, daging burger & coleslaw 👌🏼
Memang terbaiklah!


SUMBER: https://www.facebook.com/dmadinahblm



Sunday, December 24, 2017

CARI MAKAN DI SUNGAI PETANI (PART 2)



#Restoran LeBoss
201, 202 Jalan Lagenda Height, Sungai Petani 08000 Kedah



Bukan sahaja menu masakan malaysia disediakan di sini, malah ada juga menu masakan barat disediakan disini. suasana restopran amat selesa. Makanan agak mahai tetapi berbaloi kerana kuantiti agak banyak. Jika anda bukan jenis yang makan dalam kuantiti yang besar atau tidak lapar, anda pasti tidak mampu meghabiskannya.

Restoran LeBoss dibuka pada setiap hari bemula pada jam 11.00 pagi sehingga 11.00 malam kecuali pada hari Jumaat iaitu pada jam 03.00 petang




#Nasi Lemak Cinta Sayang
No 1, Jalan Lagenda, Lagenda Height Sungai Petani, 08000 Kedah




Papan tandanya agak besar jadi mudah untuk pengunjung mencarinya. Sebagaimana namanya, Nasi Lemak Cinta Sayang terkenal dengan nasi lemaknya. Ada pilihan telur rebus, telur goreng, ayam goreng, kari daging, kentang bercili dan sebagainya.

Jika nasi lemak bukan pilihan anda, ada sahaja menu lain yang boleh dicuba seperti bihun goreng, mee goreng serta pilihan nasi campur. Seperti biasa mereka menyediakan pelbagai jenis minuman termasuk teh tarik minuman kegemaran rakyak Malaysia.

Para pelanggan bersetuju dengan Restoran Nasi Lemak Cinta Sayang ini bagus dari segi penjagaan kebersihan dan layanan yang baik.







KREDIThttp://saji.my/sungai-petani/
PHOTO BYFOURSQUARE

Thursday, December 21, 2017

PENGKALAN IKAN BAKAR



RESTORAN PENGKALAN IKAN BAKAR, yang berlokasi di Sungai Petani di Jalan Pengkalan berhampiran dengan sungai ini menyajikan pelbagai jenis hidangan makanan yang sedap da segar.

Pengunjung juga boleh memilih ikan atau makanan laut yang lain untuk dibakar atau dimasak mengikut pilihan sendiri

Terdapat jugak masakan lain seperti tomyam, asam pedas, makanan bergoreng dan sebagainya.

Sekali cuba pasti menyengat 😋😍


Nasi Goreng Pengkalan
Nasi Goreng Udang




Siakap 3 Rasa Pengkalan 






















CARI MAKAN DI SUNGAI PETANI (PART 1)



#Chennai Curry House
141-143 Jalan Lagenda 5, Lagenda Height Sungai Petani, 08000 Kedah


Sebagaimana namanya, Chennai Cury House menyediakan menu masakan India. Oleh itu, antara menu yang boleh anda temui ialah nan, thosai, ayam tandoori, kambing varuvaral, briyani dan sebagainya. Untuk merasai pengalaman berbeza, nasi dihidangkan di atas daun pisang. Rata-rata berpuas hati dengan masakan di Chennai Curry House.

Antara ruang makan dan runag dapur dipisahkan dengan dinding kaca. Jadi, pelanggan dapat melihat keadaaan dapur. Chennai Curry House dikenali bersih dan memiliki pelayan yang mesra dan suka membantu walaupun ada sebahagian pelayn mereka tidak mampu bertutur dalam bahasa melayu dengan baik.



#Pallet Cafe
No. 162, 1st Floor,  Jalan Lagenda 6, Lagenda Height, 08000 Sungai Petani, Kedah



Pallet Cafe mempunyai gaya hiasan ala-ala hipster yang memberi rasa tenang dan relaks. bagi sesetengah orang ia menampilkan gaya artistik bercampur sentuhan moden.

Pekerjany pula amat mesra dan sedia membantu. Lalu, ia menjadi lokasi yang sesuai untuk seisi keluarga dan perjumpaa rakan-rakan. Masakan yang ditawarkan adalah makanan barat seperti lamb chop, grilled chicken, pasta dan pizza.

Tidak banyak pujian yang diberikan kepada makanan tetapi tidak jugaklah ada komen buruk mengenainya. Pallet Cafe amat sibuk pada waktu malam selain tengah hari. Oleh itu, cuba cari masa yang sesuai untu anda. 







KREDIThttp://saji.my/sungai-petani/
PHOTO BY: FOURSQUARE




Monday, October 23, 2017

URBAN FEST MALAYSIA EDISI WOW SALE KINI KEMBALI!



Yes URBAN FEST MALAYSIA yang di nanti-nanti kini telah kembali! Kali ini lebih gempak lebih menarik. Anggaran 60 ribu pengunjung bakal mengunjungi Urban Fest Malaysia sepanjang 4 hari festival berlangsung.
Kali ni kami adakan di VILLAGE MALL SUNGAI PETANI KEDAH.
Orang Kedah mai ramai-ramai meriahkan lagi festival. Pelbagai acara menarik menanti anda.
Antaranya :-
* Sukaneka bersama artis & vendor.
* Pertandingan Mewarna Kanak-Kanak dan kemunculan maskot Transformers Bumble Bee
* Pertandingan Mekap yg diadili oleh juri bertauliah
* lebih dari 60 tapak jualan
* lebih dari 70 jenama terkemuka menyertai dan penglibatan bersama artis
* HADIAH HANDBAG COACH ORIGINAL untuk pengunjung & vendor bertuah
* skuad perodua ERA akan memeriahkan suasana dgn pelbagai hadiah menarik
Turut tidak ketinggalan, artis jemputan :
*Ajo Mamu Raja Lawak (hos rasmi)
*Erry Putra
*Erid Amaro dan ramai lagi
Media pengiklanan:
1. Radio Era
2. Billboard
3. Tv screen
4. Utusan Malaysia
5. Online media sosial
NAK JOIN VENDOR? Anda sangat dialu-alukan. Diskaun RM200 jika BOOKING SEKARANG!! DEPOSIT SERENDAH RM500 SAHAJA
Urban Fest Malaysia 2017
Tarikh : 2 - 5 NOV 2017
Masa : 10AM -10PM
Tempat : VILLAGE MALL, SG PETANI KEDAH.
Berminat untuk menyertai sebagai vendor boleh tinggalkan no telefon anda atau komen ' Vendor' untuk dapatkan maklumat serta diskaun.

                                                    


credit: facebook Urban Fest Malaysia
link: https://www.facebook.com/pg/urbanfestMY/photos/?tab=album&album_id=261660197596418





Wednesday, September 6, 2017

RiverFront City Sungai Petani - Coming Soon




Akan Datang Mall terbaru di Sungai Petani, lokasi belakang Billion Pekan Baru.

Nantikan hari pembukaannya :)










Sunday, August 27, 2017

JADUAL CUTI UMUM BAGI TAHUN 2018

JADUAL CUTI UMUM BAGI TAHUN 2018
Boleh Share,Save & Print untuk rujukan anda !
Selamat Merancang Percutian Anda 

*** Tertakluk pada perubahan SEMASA
Tempahan Bilik Penginapan di Sungai Petani, kedah
Tel : +604-424 6744








Sunday, August 13, 2017






Image may contain: text



MERDEKAKAH kita setelah 60 tahun Malaysia MERDEKA??
Bersempena Bulan Kemerdekaan Bagi Tahun 2017, Kami Nak SHARE Bendera Setiap Negeri Yang Bernaung Didalam Malaysia. Jom kenali bendera negeri masing-masing dengan lebih dekat lebih semoga kibarannya lebih bermakna dan bererti.
Jom Tengok anda berasal dari Negeri yang mana satu?
***Jika ada sebarang kesalahan Atau Pertambahan boleh PM kami.
Nak Booking Bilik Boleh Whatsap kami 010 839 8839.


No automatic alt text available.

No automatic alt text available.No automatic alt text available.
Image may contain: text
No automatic alt text available.
No automatic alt text available.
No automatic alt text available.
No automatic alt text available.
No automatic alt text available.
Image may contain: text
No automatic alt text available.
No automatic alt text available.
No automatic alt text available.
No automatic alt text available.
Image may contain: text
Image may contain: text
Image may contain: text
Image may contain: text

Thursday, August 3, 2017

Tutt Choco Moist

No automatic alt text available.









Kek coklat moist ini adalah kek kukus coklat yang dilimpahi oleh coklat ganache yang mengiurkan. Kek coklat moist adalah kegilaan sesiapa sahaja. Tidak kira lah anda sekarang ini tua atau muda, kaya atau miskin, kecil atau besar. Anda pasti akan menyukainya dan menikmati sehingga menjilat jari
Terdapat 3 jenis kek yang anda boleh dapati di Tutt Choco Moist ini dan antaranya adalah


Coklat Moist Choco


Image may contain: food and text

Mini - Rm 1.50 
Sederhana - Rm 4.00

Coklat Moist Lava Cheese


Image may contain: food

Mini - Rm 1.80
Sederhana - Rm 6.50

 Coklat Moist Cheese Banjir


Image may contain: food

Mini - Rm 1.70
Sederhana - Rm 6.00



Untuk tempahan anda boleh menghubungi atau whatsapps Izzati Ridzuan di 011-36068099
atau membuat tempahan melalui messenger facebook. Boleh dihantar ke rumah dengan minima 3 bekas yang kecil